Ariana dla WS | Blogger | X X

2018. május 18., péntek

Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Rodrick a király - #énésakönyv

Csak egyet ne tégy! Ne kérdezd, hogyan töltötte Greg Heffley a nyári szünidőt, mert egyáltalán nem hajlandó róla beszélni. 
Az új iskolaév kezdetén Greg buzgón törli ki az emlékezetéből az elmúlt három hónapot… különösen egy eseményt. 
Sajnos a bátyja, Rodrick mindent tud az esetről, amit Greg mélységes mélyre szeretne eltemetni. De a titkoknak megvan az a sajátosságuk, hogy szeretnek felszínre kerülni… különösen, ha egy napló is szerepel az ügyben.
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 224

Én és a könyv:
Nagyon örülök, hogy elkezdtem a Ropi-történeteket, és (mint ahogy az előző értékelésemben is leírtam) végtelenül sajnálom, hogy nem jöttek még ki ezek a könyvek, amikor én voltam 11-12 éves, és nem igazán kötött le az olvasás.
Ez ugyanis pontosan az ilyen gyerekeknek való. Szinte minden kiskamasznak. Vicces, nincs benne túl sok szöveg, és tele van nevettető illusztrációkkal.
Ebben a részben még nem tudhatjuk meg, hogyan telt Heffley-ék nyári szünete, viszont Greg szépen lassan felfedi a titkát az olvasók előtt. Rodrick sarokba szorítja Greget (még jobban, mint eddig), hiszen most már kiváltképpen van mivel zsarolni. 
Rowley elég idegesítő a számomra, ugyanakkor Greget egy kicsit a Sheldon, Sherlock karakterek közé tudnám sorolni, akik közel kerülnek a szívünkhöz, megnevettetnek, de a való életben talán egy percet sem bírnánk velük eltölteni.
Borító: jobb, mint az előző, ezen már történik is valami.
Pozitívumok:
  • egyszerű, érthető és hiteles nyelvezet
  • jópofa illusztrációk
Ajánlom, ha:
  • te is Greg korosztályához tartozol
  • nem szeretsz sokat olvasni
  • kedveled a modern gyermek- és ifjúsági irodalmat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése