Ariana dla WS | Blogger | X X

2018. május 11., péntek

Jeff Kinney: Egy ​ropi naplója - #énésakönyv

New York Times bestseller
„Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.”
Gyereknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffleynél, hiszen a felső tagozatban rohad, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak.
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 224

Én és a könyv:
Rövid értékelésre számíthatnak kedves követőim, hiszen maga a könyv is egy elsősorban gyerekek számára íródott rövid, könnyed olvasmány.
Az Egy ropi naplójával először filmben találkoztam, amikor nagyon aranyosnak találtam, így anyával elhatároztuk, hogy beszerezzük az első pár kötetet (négy lett belőle). 
Greg egy tipikus felső tagozatos fiú, kicsit kiközösített furcsaság, aki népszerűségre vágyik. Van neki gondoskodó anyukája, sportra elszánt apukája, terrorizáló bátyja és idegesítő kisöccse. Valamint egy butácska legjobb barátja, akivel elég viharos a kapcsolatuk.
Őszintén szólva nagyon sajnálom, hogy az én gyerekkoromban (vagy legalábbis felsős koromban) még nem adták ki ezt a kötetet, mert szerintem tipikusan egy olyan könyv, ami azokkal a kiskamaszokkal is megszerettethetné az olvasást, akik egyébként soha nem vennének könyvet a kezükbe. Bárcsak eljutnánk odáig, hogy ilyesmi is helyet kap általános iskolában a kötelezők között! Elvégre a történet fiatalabbak számára kielégítő, a nyelvezete kifejezetten könnyen érthető, valamint tele van illusztrációkkal.
Borító: tetszett. Egyszerű, szerethető és kifejező.
Pozitívumok:
  • fiatalabb korosztály- és gyermekbarát
  • könnyed
  • élvezhető (még felnőtteknek is)
Negatívumok:
  • számomra kissé rövid volt, azonban felsősöknek ideális

1 megjegyzés: